Laden ...

Bouwplan Remmerdel krijgt voorrang

Bouwplan Remmerdel krijgt voorrang
Het bouwplan Dergmeerweg in Warmenhuizen (zo’n vijftig woningen) wordt later uitgevoerd, de gemeente verwacht nu eind 2021 de eerste paal. Plan Remmerdel (bijna 150 huizen) krijgt voorrang.

De bouw voor Remmerdel start waarschijnlijk december komend jaar. Het leek er aanvankelijk op dat beide projecten tegelijkertijd zouden worden uitgevoerd. Dat blijkt niet mogelijk. Cynthia Kootker van de gemeente: “Tweehonderd woningen in één keer op de markt brengen is toch te veel van het goede. Stedenbouwkundige bureaus en andere externe partijen hebben daar geen capaciteit voor.”

Het uitstel van Dergmeerweg heeft ook te maken met een bouwclaim van projectontwikkelaar Zeeman uit Hoorn. Dit bedrijf verkocht in 2001 een deel van de gronden van de twee bouwlocaties terug aan de gemeente. Er is toen afgesproken dat Zeeman ooit 133 woningen mag bouwen in Warmenhuizen-Noord. Schagen bepaalde kortgeleden dat Zeeman op beide locaties de helft van de woningen mag bouwen. Dat gebeurt niet in één keer.

“De behoefte aan nieuwbouw is heel groot.” — Peter Nannes, voorzitter van de dorpsraad

De dorpsraad betreurt het uitstel. Voorzitter Peter Nannes: “De behoefte aan nieuwbouw is heel groot.” Op een drukbezochte informatieavond in Warmenhuizen presenteerde de gemeente vorige week het voorlopig stedenbouwkundig ontwerp voor Remmerdel. Veertig procent van de eerste fase (zeventig huizen) wordt sociale bouw. Wethouder Jelle Beemsterboer verwacht toestemming van de provincie om in het open gebied te bouwen.

Bron: Noordhollands Dagblad
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191213_16306402/plan-remmerdel-krijgt-voorrang

Wederom positief voor Zuydergeest

Voor Zuydergeest is dit wederom uitstekend nieuws, aangezien bebouwing op ons perceel nu wel héél dichtbij komt – Remmerdel ligt namelijk naast ons perceel, die tevens tot de eerste fase behoort. We kunnen dus wederom benadrukken dat we over uiterst bouwrijpe grond beschikken.

Interesse in een kortlopende investering in bouwgrond?
Vraag nu de brochure van Zuydergeest aan, klik hier.
Share: