Laden ...

Nieuwe wijk in Tuitjenhorn met zestig woningen

Nieuwe wijk in Tuitjenhorn met zestig woningen
Op het terrein van zaadveredelaar Nickerson Zwaan in Tuitjenhorn komen zestig huizen. De gemeente Schagen hoopt dat de bouw van deze nieuwe wijk eind 2019 begint.

Bijna de helft van het project aan de Delftweg bestaat uit sociale woningbouw: 24 stuks. Twaalf daarvan zijn ’goedkope koop’, de andere twaalf sociale huur. Bij ’goedkope koop’ is de prijs maximaal 185.000 euro. De andere 36 huizen zijn vrijstaand, twee-onder-een-kap en seniorenwoningen.

Zeeman Vastgoed

De nieuwbouw is een initiatief van Zeeman Vastgoed uit Hoorn. Dit bedrijf heeft de grond in eigendom. Nickerson Zwaan – nu Hazera Seeds – verhuisde begin dit jaar naar Warmenhuizen en liet in Tuitjenhorn een kassencomplex achter. Directeur Peter Langenberg van Zeeman en wethouder Jelle Beemsterboer zetten vrijdagmiddag hun handtekening onder de officiële overeenkomst voor een verdere ontwikkeling van het bouwplan.

Forse uitbreiding

Voor Tuitjenhorn is het project een forse uitbreiding. De laatste groei van het dorp is volgens Beemsterboer alweer lang geleden. ,,We zijn vooral blij met de sociale woningbouw. De behoefte aan deze huizen is groot.” Het bestemmingsplan moet worden aangepast. De inspraakprocedure wordt komend voorjaar verwacht. De wijk wordt ontsloten via gemeentegrond.

Bron: Noordhollands Dagblad
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181221_78865587/nieuwe-wijk-in-tuitjenhorn-met-zestig-woningen

Interesse in een kortlopende investering in bouwgrond?
Vraag nu de brochure van Zuydergeest aan, klik hier.
Share: