Laden ...

Warmenhuizen snakt naar veel meer huizen

Warmenhuizen snakt naar veel meer huizen
Aan de Vicentiusstraat in Warmenhuizen, op de plek waar voorheen de oude brandweerkazerne en de Sint Vicentiusschool stonden, wordt driftig gewerkt aan de bouw van 44 nieuwe woningen.

De eerste paal van Centrumplan Warmenhuizen, de werktitel van deze allerlaatste bouwlocatie binnen de dorpse contouren, ging eind april de grond in en inmiddels staan de eerste blokken voor de appartementengebouwen aardig overeind. Er is sprake van collectief particulier opdrachtgeverschap en alle woningen worden daarom in eigen beheer gebouwd. De opdrachtgevers gaan er zelf wonen. In november 2021 zal alles klaar zijn.

Projectgroep

Medio september. Dan hopen de projectgroep Uitbreiding Warmenhuizen en de gemeente Schagen samen naar buiten te komen met het stedenbouwkundig plan voor de bouw van rond de 200 huizen aan de noordzijde van het dorp. Als het een beetje meezit, kan de eerste paal in het voorjaar van 2021 de grond in.

“We hebben eerst intensief overleg gevoerd met nauw betrokken inwoners en er is een testpanel van tien mensen gevormd.”

Het stedenbouwkundig plan is een concept voor de fases Remmerdel (1) en Dergmeerweg (2). “We hebben eerst intensief overleg gevoerd met nauw betrokken inwoners en er is een testpanel van tien mensen gevormd”, zegt voorzitter Peter Nannes van Dorpsraad Warmenhuizen.

Hij is tevens woordvoerder van de projectgroep Uitbreiding Warmenhuizen, die uit twaalf betrokken Warmenhuizers bestaat en inmiddels vijf bijeenkomsten heeft gehad. “Iedereen die wilde kon reageren en verbeteringen aandragen. Samen met de gemeente zijn we nu hard bezig aan de uitwerking.”

Nannes spreekt van een belangrijke stap richting de ‘broodnodige uitbreiding’ van Warmenhuizen dat nu zo’n 5600 inwoners telt. Een flink dorp waar niet alleen jeugdige inwoners, maar ook bedrijven erg veel last hebben van een woningtekort.

“Dit bouwplan is feitelijk een inhaalslag voor wat tien jaar eerder had moeten gebeuren.”

Nannes: “Dit bouwplan is feitelijk een inhaalslag voor wat tien jaar eerder had moeten gebeuren. De bedrijven zorgen hier samen voor een bruto Warmenhuizer product van anderhalf miljard euro. Je ziet ook dat grote bedrijven zoals Bejo en Vezet nog steeds sterk uitbreiden. Hun meeste medewerkers wonen buiten Warmenhuizen en rijden dagelijks op en neer. Veel van hen zouden dolgraag hier in het dorp komen wonen. Alleen is die woonruimte er domweg niet.”

En dan is er natuurlijk het verhaal van de jonge Warmenhuizers die in hun eigen dorp willen blijven maar geen woning kunnen vinden. Nannes: “De Dorpsraad wil de jeugd zoveel mogelijk hier houden. Omdat het enorm belangrijk is voor bijvoorbeeld de aanwas van leerlingen voor brede school De Hoge Ven. Sinds de opening in 2014 zijn er 30 procent minder leerlingen. Meer huizen zijn ook van vitaal belang voor het behoud van ons verenigingsleven en de lokale winkelstand.”

Toestemming

Als het stedenbouwkundig plan ieders instemming heeft kan het bestemmingsplan – dat buiten de contouren valt en daarom provinciale toestemming nodig heeft – worden gemaakt. Voor Remmerdel, waar alle nodige nutsvoorzieningen al in de grond zitten vanwege een tijdelijke schoollocatie, geldt dat het om 100 tot 150 woningen gaat. Plan Dergmeerweg volgt dan met nog eens 40 tot 60 huizen.

De bij het project betrokken wethouder Jelle Beemsterboer gaat ervan uit dat de zaak snel verder kan als aan de eisen van de provincie wordt voldaan: duurzaam en toekomstbestendig bouwen. “Ik verwacht dat het bestemmingsplan dan ergens in mei of juni van 2020 door de gemeenteraad wordt goedgekeurd. In theorie heeft het dorp behoefte aan 600 nieuwe woningen. Eerst deze stap gedaan krijgen, en dan snel doorpakken.”

Daarna kan de aanbesteding plaatsvinden zodat de bouw van Remmerdel begin 2021 van start kan. Nannes: “En ook wij kijken al verder. Binnen tien jaar hebben we dringend behoefte aan nog meer woningen waarbij we denken aan 20 tot 30 per jaar.”

Bron: Noordhollands Dagblad
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190717_80574752/warmenhuizen-krijgt-er-200-huizen-bij-maar-snakt-naar-veel-meer

Positief nieuws voor Zuydergeest

Voor Zuydergeest als grondmakelaar is dit natuurlijk fantastisch nieuws, aangezien we nu vrijwel zeker zijn van een snelle bebouwing op ons perceel. De grond uit dit artikel ligt pal naast de grond van Zuydergeest, wat onze investeerders natuurlijk enorm blij in de portemonnee maakt.

  Bouwlocatie   Wordt bebouwd
  In ontwikkeling   Zuydergeest (in ontwikkeling)

Er wordt op het grondstuk van de Gemeente Schagen, Zeeman Vastgoed, en Wooncompagnie nu al gebouwd. Het perceel daarboven is van Zuydergeest.

Interesse in een kortlopende investering in bouwgrond?
Vraag nu de brochure van Zuydergeest aan, klik hier.
Share: